De hoeksteen van port is gevormd door de typische portdruivenrassen zoals Touriga Nacional, Tinta Cão, Tinta Roriz en Tinta Barroca. Deze druiven worden in het najaar bij Vale Mendiz gebracht, een oud portmuseum waar Nick Delaforce de druiven laat ondergaan aan een korte vergisting. Na enkele dagen wordt het gistingsproces abrupt gestopt door de toevoeging van wijnalcohol, waardoor een versterkte wijn ontstaat die, afhankelijk van de hoeveelheid achtergebleven restsuikers, droog of zoet is: de port. Na dit proces worden de wijnen toevertrouwd aan José Nogueira in Vila Nova de Gaia. Hij mengt ze tot karaktervolle wijnen van ongekende kwaliteit.
De intens oranjebruine port heeft een uitnodigende en verleidelijke geur van geconfijte pruimen en vijgen met een vleugje rokerigheid. De smaak is verfrissend en elegant, gevuld met fruit, rozijnen, in port geweekte pruimen en noten. Dankzij de subtiele zuren is de smaak nergens te zoet, maar juist elegant en verfijnd van karakter. De afdronk is lang en zacht.